Sympaattinen Faulensee pelasti päivän

Sveitsi / matkustettu toukokuussa 2017 / 

Tämä kirjoitus kertoo Faulenseesta, pienen pienestä kylästä Thuninjärven rannalla. Vietimme kylässä vain pari tuntia, mutta se pelasti koko päivän.


Olimme käyttäneet alkupäivän Bernissä - kaupungissa, joka osoittautui pettymykseksi. Kun ajelimme takaisin Bernistä, halusimme pysähtyä jossakin kylässä järven rannalla. Sää oli mahtava, ja olimme autosta ihailleet Thun- ja Brienzjärviä jo useampana päivänä.

Nälkäkin oli. Katsoin Google Mapsista, että Faulenseessa näytti olevan useampia ravintoloita aivan rannassa. Sinne siis.

Jätimme auton parkkiin kylän keskellä olevalle pysäköintialueelle ja kävelimme rantaan. Paikka oli kaunis. Voi olla, että olen väärässäkin, mutta näytti siltä, että kyseessä oli paikallisten suosima paikka. Rannassa oli venelaitureita, ja myös järvi oli täyttynyt veneilijöistä upean perjantai-alkuillan kunniaksi.
Rannassa oli useampia ravintoloita  - vähän nuhjuisia tosin, mutta se ei meitä haitannut. Valitsimme yhden, jossa oli terassi aivan vesirajassa. Kyseessä oli Strandhotel Seeblickin ravintola. Söimme aivan mainiot kanderstegilaiset bratwurstit ja röstiperunat sipulikastikkeella hintaan 25 CHF per annos.

Näissä maisemissa istuskeli mielellään, ja olin todella iloinen, että olimme pistäytyneet Faulenseehen. Myös muut rannassa olevat kylät ja kaupungit ovat varmasti käymisen arvioisia, mutt Faulenseessa käynti oli juuri se pieni asia, joka pelasti tämän matkapäivän, eikä antanut Bernin pettymyksen häiritä.


Tunnisteet:

Jaa:

0 kommenttia