Toukokuinen loma Sveitsin Alpeilla

Sveitsi / matkustettu toukokuussa 2017 /

Palasimme pari päivää sitten viikon kestäneeltä lomareissulta Sveitsistä. Matka oli hieno, vaikka todellisuudessa sitä ei ollut edes tarkoitus tehdä. 

Olimme päättäneet, että säästämme rahaa, emmekä lähde keväällä tai kesällä mihinkään. Emme ehkä koko vuonna. No, tietäähän sen, miten siinä kävi. Eihän koko vuotta nyt voi viettää matkustamatta, eikä edes puolta vuotta. Kun Matkamessujen aikaan Air Balticilla oli hyvä tarjous Zurichin-lennoista, ei tarvinnut kovin kauan miettiä ostaako vai ei. 

Loma oli onnistunut ja täynnä... 

Vuoria, lumisilla huipuilla ja ilman lunta

Vuoria Haslibergissa

Schynige Platte

Alppiniittyjä 

Maisema matkalta Schynige Plattelle


Lukemattomia erilaisia kukkia 

Krookuksia Sveitsissä

Patikointia

Schynige Platte

Alppikyliä

Mürren, Sveitsi

Lehmiä

Lehmä Sveitsissä

Vesiputouksia

Vesiputous Lauterbrunnenissa

Hitusen kaupunkeja

Bern, Sveitsi

Alppijärviä

Oechinen-järvi

Miksi Sveitsiin?

Olen ollut Sveitsissä kerran aikaisemminkin. Vuosi oli muistaakseni 2008 ja visiitti pikainen. Samalla reissulla autoilimme nimittäin myös Italiassa ja Ranskassa. 

Sveitsi on jo useamman vuoden ajan houkutellut minua nimenomaan kesäkohteena. Suurin osa sukulaisistani, ystävistäni ja tuttavistani matkustaa Sveitsin Alpeille talvisin laskettelemaan, mutta minun mielessäni Sveitsi on ollut ensisijaisesti kauniita vihreitä niittyjä, kukkamerta, lehmiä, vuoria ja patikointia. Sitä lähdimme nyt hakemaan ja sitä saimme. 

Toukokuu ajankohtana oli hieman riskialtis. Se oli kuitenkin pakon sanelema, sillä lentoja varatessa en tiennyt vielä mihin kohtaan saisin kesälomani. Olin kuitenkin varma, että saisin lomaa toukokuulle. Toukokuu houkutteli siinäkin mielessä, että se olisi pahimman sesongin ulkopuolella. Sveitsin Alpit ovat turistien suosiossa, ja halusimme välttää pahimmat tungokset. 

Toisaalta tiesimme toukokuun asettavan rajoituksia. Sää voisi olla pahimmillaan todella kylmä, voisi hyvin sataa vaikka lunta. Kovin korkealle ei olisi asiaa, ja esimerkiksi vuoristosolat olisivat todennäköisesti suljettuja. 

Todellisuus oli osittain ennakoidun kaltainen. Kovin korkealle ei todellakaan voinut lähteä patikoimaan, taisimme käydä korkeimmillaan 2100 metrin paikkeilla. Siellä alkoi jo olla hieman lunta, ja korkeammalla lunta olisi varmasti ollut liikaa. Vuoristosolat olivat kiinni, joten niihin emme päässeet. 

Kylmä ei kuitenkaan ollut. Taisi olla jopa poikkeuksellisen lämmintä ajankohtaan nähden. Joka päivä paistoi aurinko ja sadetta saatiin vasta viimeisenä iltana. Päivälämpötila pysytteli koko ajan reilusti 20 asteen yläpuolella, eikä se laskenut alle kahdenkympin edes kahden kilometrin korkeuksissa. Pahimmillaan (tai parhaimmillaan) lämpöä oli 31 astetta, mikä oli jo hiukan liikaa patikointiin. En halua kuitenkaan valittaa, sillä tämänaamuinen herääminen kotona kesäkuun ensimmäiseen päivään, kun lämpömittari näytti viittä astetta, muistutti taas karulla tavalla, että tätä se Suomen kesä on. Tuli Sveitsiä ikävä. 

Jaa:

2 kommenttia

 1. Ai kuinka kiva että löysin sinut Blogit.fi -sivustolta!

  Kärsin kroonisesta Sveitsi-kuumeesta, onneksi veljeni asuu siellä. Mekin olimme toukokuussa viikon patikoimassa tuolla, siitä setistä on kyllä vasta eka juttu blogissa. Lisää sveitsi-ideoita tässä sinulle: https://johannasuomela.com/tag/sveitsi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olet onnekas, kun sinulla on aina Sveitsissä paikka, jonne mennä!

   Sveitsi on kyllä hieno maa ja kokoonsa nähden myös kovin monipuolinen. Kovasti jäi näkemättä sellaisia paikkoja, jotka olisi kiva nähdä. Täytyy ehkä lähteä tulevaisuudessa johonkin muuhun kolkkaan maata.

   Käyn ehdottomasti paremman ajan kanssa tutkimassa myös sun Sveitsi-postauksiasi!

   Poista