Sveitsi: helteistä patikointia järvimaisemissa


Sveitsi / matkustettu toukokuussa 2017 / 

Vierwaldstättersee (Lake Lucerne) on niin kaunis järvi, että sinne kannattaa lähteä veneilemään, jos on esimerkiksi Luzernissa tai muualla lähimaastossa. Me jätimme Luzernin kokonaan väliin, mutta Vierwaldstätterseelle lähdimme. 

Se oli matkaohjelmassamme myös vähän niin kuin varmuuden vuoksi. Jos olisi ollut todella kylmä kevät ja vähänkään korkeammalla olisi ollut lunta, täällä olisi varmasti ollut patikointimahdollisuus. Nyt sitä ongelmaa ei ollut, mutta halusimme viettää päivän järvellä joka tapauksessa. 

Halusimme kuitenkin säästää vähän rahaa, emmekä siksi risteilleet järvellä kovin pitkiä matkoja. Jätimme auton parkkiin Beckenriediin (ilmainen pysäköinti!), joka olikin ihan sympaattinen pieni kaupunki (3500 asukasta). Siitä matkasimme veneellä Treibiin (19 CHF per nuppi), ja noin puolen tunnin matkan aikana pääsimme ihastelemaan järven kauneutta. 

Myös itse laivat ovat vanhoja ja  hienoja. Pysähdyimme matkalla parintuhannen asukkaan Gersaun laiturissa.

Treibissä nousimme funikulaarilla (9,40 CHF) Seelisbergille 800 metrin korkeuteen. Sieltä jatkoimme jalkaisin kohti Bauenia. 


Seelisberg - Bauen

Aika: 2 h 20 min
Pituus: 6,2 km
Vaikeusaste: Keskitaso
Korkeus: 438-881 m


En ollut perehtynyt reittiin tarpeeksi hyvin etukäteen, ja se osoittautui pieneksi pettymykseksi. Reitti kulki isolta osin asfalttitietä, osan matkaa hiekkapintaisia kävelyreittejä pitkin. Varsinaiseksi patikoinniksi en tätä kutsuisi - enemmänkin kävelyretkeksi. 

Maisemat toki olivat monesta kohtaa kauniit, sillä reitti kulki koko matkan lähellä järveä. Reitin vaikeustaso on mielestäni aika yläkantissa: itse en luokittelisi tätä keskitason reitiksi. Tosin Bauenin päässä oli hyvin pitkät portaat alaspäin, mikä varmasti vaikutti vaikeusluokitukseen. 

Tässä vaiheessa kieltämättä vähän jo tuntui jaloissa, sillä helle oli syönyt energiaa.   
Bauen oli kaunis, hyvin pieni kylä. Emme kuitenkaan viettäneet siellä sen enempää aikaa, vaan popsimme jätskit ja hyppäsimme seuraavaan veneeseen, joka kohdalle osui. 

Paluumatka Beckenriediin (32 CHF) kesti tunnin verran. Kauniissa maisemissa, leppeän tuulen puhaltaessa meinasi melkein nukahtaa. 
Lisää patikointiretkiä Sveitsissä: 

Oechinen-järvi / uskomattoman kaunis patikkaretki, jossa joutui itsekin töihin
Schynige Platte / upeita maisemia ja vuorenhuippuja
Lauterbrunnenista Mürreniin ja takaisin / vesiputouksia toisen perään

Jaa:

2 kommenttia

 1. Oi miten ihania Sveitsikuvia! <3

  Olimme juuri toukokuussa Sveitsissä patikoimassa, vasta yhden jutun olen saanut julkaistua, kun kaikkea muuta on kiilannut eteen. Olemme Luzernissa käyneet risteilemässä tuolla Urilla, oli hieno kyyti. Mulla on blogissa muutama vuoripatikointijuttu, käy kurkkaamassa vaikka tämä: https://johannasuomela.com/2016/05/12/pakokauhua-peikonhampaalla/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sun Sveitsi-jutut on jo tuttuja, odottelen innolla seuraavia!

   Poista