Ravintolasuositus Hiidenmaalle: Kuur

Hiidenmaa ei ole tunnettu ravintolatarjonnastaan. Olin kuitenkin tehnyt ennen matkaa hiukan tutkimustyötä ja bongannut Kärdlan vierasvenesatamasta uudehkon ravintola Kuurin. Sitä oli kehuttu, ja kehut olivat aivan ansaittuja. 

Olimme paikalla elokuisena arki-iltapäivänä, ja ravintolassa oli runsaasti tilaa. En edes käynyt sisätiloissa, sillä suuntasimme terassille, jonne olivat myös koirat tervetulleita. Lasiseinän läpi katsottuna sisätilat näyttivät kuitenkin oikein viihtyisiltä. Myös terassi oli mukava, ja aurinkovarjot antoivat suojaa paahtavalta auringolta. Ainoa miinus tulee siitä, että terassia ei selvästi oltu tarkoitettu syömiseen. Pöydät olivat matalia, joten syöminen oli hieman epämukavaa. 

Otin itse kuhaa, joka tarjoiltiin paahdettujen varhaisperunoiden, parsakaalin, retiisin ja sokeriherneiden kanssa. Lisukkeena oli raejuusto-kermaviilikasviketta ja mummonkurkkuja. Annos oli erinomainen, erittäin hyvää kesäruokaa. 


Mies tilasi lammasta, joka sekin oli kuulemma todella hyvää. 

Koska pääruoat olivat maistuvia, piti myös jälkiruokaa kokeilla. Minä otin pavlovan marjoilla, ja annos oli paitsi valtava, myös erittäin herkullinen. Mies otti jälkiruuaksi creme bruleen vadelmavaahdolla, eikä siinäkään ollut valittamista. Erityistä plussaa ravintola Kuur saa palvelusta, joka oli erinomaista. Erikoismaininta täytyy antaa myös hauskoista astioista, jotka ovat ilmeisti paikallista käsityötä. 

Hyvän kokemuksen innoittamana kävimme Kuurissa myös toistamiseen. Valitettavasti toinen kokemus ei ollut aivan ensimmäisen kerran veroinen, mutta voi olla, että annosvalinnat eivät vain tällä kertaa osuneet aivan nappiin. 

Tilasin päivän kalaa, kampelaa, joka oli hyvää, mutta kalan lisukkeena tarjottu perunapyre ei ollut mieleeni. Seuralaiseni burgeri oli ok, muttei sekään mikään erityinen. Jälkiruoaksi otetut suklaafondantit olivat hyviä, mutta se viimeinen silaus niistäkin jäi puuttumaan.Toisen kerran lievästä pettymyksestä huolimatta suosittelisin kuitenkin kokeilemaan tätä ravintolaa, jos Hiidenmaalla liikkuu. Hintatasoltaan ravintola on selvästi saaren "perinteisempiä" ravintoloita korkeampi, mutta suomalaisen lompakolle hinnat ovat edelleen edulliset. 

Pääruokien hinnat vaihtelevat 10-16 euron välillä. 

Jaa:

0 kommenttia