4 x ravintolasuositus Gdanskiin

Tammikuisella Gdanskin reissullamme yksi tärkeimmistä asioista oli syöminen. Teimme joka illalle pöytäväraukset ennakkoon ja onnistuimme ehkä siitä syystä vierailemaan hyvinkin laadukkaissa ravintoloissa. 

Tässä jakoon neljä vinkkiä muillekin. Otsikko on tosin hieman harhaanjohtava (pahoittelut siitä), koska varsinaisia ravintolasuosituksia on vain kaksi: yksi on kahvila ja yksi drinkkibaari. Kaikki neljä ovat kuitenkin sellaisia, joihin minä ainakin aion palata vielä uudestaan. 

Hienolle illalliselle: Correze

Hieman vanhankaupungin ulkopuolella, lähellä toisen maailmansodan museota sijaitseva Correze on täydellinen valinta hienolle illalliselle. Ravintola on viihtyisä: moderni, mutta silti kodikas, palvelu on todella hyvää ja ruoka erinomaista. 

Ravintolan hintataso on Puolan mittapuulla korkea, mutta hinta-laatusuhde on erinomainen. Me söimme täyden kolmen ruokalajin setin, kaksi lasia viiniä, lasit kuohuviiniä sekä kahvit, ja laskun loppusumma oli noin 100 euroa. Kahdelta hengeltä. 

Alkuruoaksi otin katkarapuja valkosipuli-valkosuklaakastikkeessa. Kuulosti erikoiselta, mutta maut toimivat aivan mielettömän hyvin yhteen. 


Pääruuaksi söin hanhea kaurasuurimoiden, päärynän, halloumin, punajuurten ja luumukastikkeen kera. Toimiva annos, joskin pääruoka on minulle yleensä aina se, josta välitän vähiten. Niin oli täälläkin. 

Jälkkäriksi tilasin juustokakkua suolaisella kinuskilla. Kakku on ehkä hieman vaatimattoman näköinen, mutta maku oli kohdillaan.  


Mainittavaa on se, että annokset ovat valtavan suuria. Se muodostui oikeastaan jopa pieneksi miinukseksi, sillä vaikka lopulta jätinkin sekä pääruokaa että jälkiruokaa, oli olo kolmen ruokalajin jälkeen todella ähky. Toisaalta, monelle annosten suuruus on varmasti pelkästään positiivista. 

Me illallistimme Correzessa lauantai-iltana. Tuolloin paikka oli hieman hälyisä, mutta ei häiritsevän meluisa, kuten monet ravintolat tuppaavat olevan. Ravintola on pieni, joten kannattaa varata pöytä ennakkoon, varsinkin jos haluaa syömään viikonloppuna. 

Stara Stocznia 2/7, Gdansk


Puolalaiseen keittiöön tutustumiselle: Restauracja Bazar

Veden äärellä sijaitseva Bazar on selvästi vähemmän fiini ravintola kuin edellä esitelty Correze. Paikka on pieni ja kodikas, ja ruoka on erinomaista puolalaista, kotiruokatyylistä ruokaa. Myös täällä annokset olivat valtavan suuria. 

Minä söin pataruokaa, jossa oli kaalia, porsasta, makkaraa, sieniä, luumua ja perunoita. Yksinkertaista, mutta erittäin maukasta. Tämä annos maksoi runsaat 7 euroa. 

Szafarnia 6, Gdansk


Kahvi- ja kakkutauolle: Retro Cafe

Retro Cafe sijaitsee hyvällä paikalla vanhassa kaupungissa. Sitä ei kuitenkaan ehkä löydä, jos ei tiedä, mitä hakee, sillä kahvilan ulkopuolella ei ollut ainakana tammikuisena päivänä juuri merkkejä paikan olemassaolosta. 

Näyttää siltä, ettei tarvitse, sillä asiakkaita riittää muutenkin. Kävimme ovella kääntymässä sunnuntaina, mutta kaikki pöydät olivat täynnä. Maanantaina pääsimme onneksi sisälle asti. 

Palvelu oli erinomaista, ja pöytiin tarjoillut kakkupalat suussasulavia. Kannattaa kokeilla erityisesti tattari-suklaakakkua! Kahvilassa on myös laaja teevalikoima ja kuulemma hyvät aamiaiset, joskaan niitä emme kokeilleet. Myös puuroja kehutaan, mutta myös niiden maistaminen jäi ensi kertaan. 

Retro Cafe on nimensä mukaisen retrohenkisesti sisustettu ja viihtyisä. 

Piwna 5/6, GdanskDrinkeille: Mala Sztuka

Tripadvisorin suositukset ohjasivat meidät tähän vanhassa kaupungissa sijaitsevaan drinkkibaariin, johon emme olisi takuulla muuten löytäneet. Ympärillä mikään muu ei ollut auki ja katuvalotkin taisivat olla tältä kohtaa pimeinä. 

Baari on sisustettu hauskasti merirosvoteemaan ja myös drinkit on rakennettu saman teeman ympärille. Mala Sztukassa kannattaa maistaa erityisesti paikan omia drinkkejä, joissa on maun lisäksi panostettu myös esillepanoon. 

Mies tilasi banaani-suklaadrinkin, joka juotiin laittamalla suuhun ensin pala suklaata. Minä tilasin rommipohjaisen drinkin, joka tarkoiltiin pienessä arkussa. Kun arkun kannen avasi, nousi ilmoille savua. 

Powroźnicza 13/15, Gdansk

Jaa:

2 kommenttia

  1. Voi, eetä...vesi kielelle...

    VastaaPoista
  2. Nämä paikat varmasti kokeillaan, kun menemme Gdanskiin! Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista